Rakennuttamista jo 32 vuoden ajan

Sähkölaitteistojen kuntotutkimukset

Sähkölaitteistojen kuntotutkimuksella laitteiston käyttäjä saa tärkeää tietoa, missä sähköteknillisessä kunnossa sähköjärjestelmät ovat.

Sähkölaitteistojen kuntotutkimukset

Sähkölaitteistojen kuntotutkimuksella laitteiston haltija/käyttäjä saa tärkeää tietoa, missä sähköteknillisessä kunnossa sähköjärjestelmät ovat. Laitteiden ja järjestelmien nykykunnon, energiatehokkuuden sekä pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnittelun (PTS) lisäksi kuntotutkija selvittää, mitä puutteita toiminnassa on ja millä tavoin ne voidaan korjata vastaamaan nykyisiä vaatimuksia.

Miksi sähkölaitteistojen kuntotutkimus kannattaa tehdä:

  • Kuntotutkimuksella saadaan hyvä käsitys järjestelmän kunnosta ja turvallisuudesta
  • Kuntotutkimuksella voidaan selvittää myös yksittäisen järjestelmän tekninen kunto ja soveltuvuus
  • Kuntotutkimuksella täsmennetään investointitarpeita ja pyritään välttämään tarpeetonta muuttamista ja järjestelmien purkamista
  • Korjausinvestoinnit saadaan kohdistettua oikein ja oikean aikaisesti

Sähkölaitteistojen kuntotutkimus ei ole vian etsintää, vaan tutkimuksen tarkoituksena on selvittää tutkittavan laitteiston tekninen kunto, turvallisuustaso, toiminta ja jäljellä oleva elinkaari.

Sähkölaitteistojen kuntoarviot

Sähkölaitteiston kuntoa ja teknistä toimivuutta arvioidaan aistinvaraisesti, sähkölaitteistojen lämpökamerakuvausta, sähköteknillisten arvojen mittaus ei sisälly kuntoarvioon. Arviointi voidaan kohdistaa yksittäiseen sähkölaitteiston osaan tai kokonaisuuteen. Vaihtoehtoisesti sähkölaitteiston kuntoarvio voidaan kohdistaa kiinteistön kaikkiin järjestelmiin.

Sähkölaitteistojen kuntotutkijan pätevyys

Kuntotutkimuksen tekijän on oltava sähköalan ammattihenkilö. Sähkökeskuksien lämpökuvauksen suorittajalla tulee olla kokemusta vastaavista mittauksista ja hänen pitää kyetä tulkitsemaan mittaustuloksia oikein. Sähkölaitteistossa lämpökuvaukseen liittyy myös kuormitusvirtojen mittaus ja tämän tekijän on oltava sähköalan ammattihenkilö.  Pätevyystodistus voimassa 5 vuotta kerrallaan.

Sähkölaitteistojen kuntotutkija pätevyys KT

Juha-Pekka Ilomäki

KT-pätevyys nro: 479

kt

 

Ota yhteyttä

Nimi*

Puhelin*

Sähköposti*

Osoite*