Rakennuttamista jo 32 vuoden ajan

Eihän minun tietysti tarvitse kaikkea ymmärtää

En ymmärrä nollatuntisopimusta. Tuossa olen sivusta seurannut tätä keskustelua työntekijöiden nollatuntisopimuksista ja itselleni on tullut käsitys, että se on etenkin nuorten työntekijöiden kusetusta koko homma. Näitä ns. sopimuksia käyttävät hyväksi etenkin isot yritykset ja näköjään palveluala ottamalla väkeä riviin ”varalle” jota sitten ehkä tarvittaessa voidaan kutsua töihin ja edes joka kuukausi ei ko. varalla olijoille tarjota töitä, samaan aikaan ko. yritykset valittavat tilaajille ettei saa väkeä työhön ja tehdään kiireeseen vedoten surkeaa jälkeä mm. siivouksissa.

Tämä työntekijöiden varalla pitäminen johtaa sekä työnjohdon, että työntekijöiden ammattitaidon laskuun, kun ei osata johtaa työntekijöitä sitten kun heitä tarvitaan ja työntekijä ei pääse pitämään ammattitaitoaan yllä tekemällä riittävästi töitä.

Tällä ns. nollatuntisopimuksella muka alennetaan yrityksen kynnystä palkata työntekijöitä ja pienennetään riskiä tilanteissa joissa ei työtä olekaan tarjolla, paskapuhetta.

No mielestäni (tietysti olen vasta vähän aikaa ollut yrittäjänä):

  • yritys ei ole kannattavalla pohjalla jos se vetoaa palkkauksessa siihen että henkilöstökulut ovat liian suuret, ei voi palkata ihmistä. Se vain on niin että henkilöstö sitä tulosta yleensä tekee
  • yrittäjyyteen nyt vaan sattuu kuulumaan riski siitä, ettei joka hetki ole työntekijöille osoittaa 100 % työllisyyttä
  • jos ei uskalla palkata työntekijöitä on turha kuvitella että yritys kehittyy
  • käytetään näitä nollatuntilaisia hyväksi mm. siinä, että ei tarjota töitä liikaa jotta ns. palkan sivukulut eivät pääse vahingossakaan kasvamaan tai tarvitse mm. työterveyshuoltoa järjestää

Tällaisia kesä mietteitä tuli tällä kertaa.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä.

Nimi *

Puhelin

Sähköposti *

Yritys

Lisätietoja