Rakennuttamista jo 25 vuoden ajan

Tiiveysmittaus

Tuntuuko talossasi epäilyttävää vetoa tai määräsikö rakennustarkastaja taas yhden ”turhan” toimenpiteen tehtäväksi ennen lopputarkastusta?

Mitäpä tuota arpomaan, asiasta on hyvä saada varmuus! Oikein tehdyn tiiveysmittauksen avulla on mahdollista saada aikaan hyviä tuloksia muun muassa energiankulutuksen tai sisäilman laadun saralla. Ja jos asiat ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, niin sekin tulee tiiveysmittauksella vahvistettua.

Tiiveysmittaus pitää huolen rakennuksesta

Tiiveysmittauksen yhteydessä voidaan paikallistaa vaipan ilmavuodot esim. lämpökamerakuvauksella tai merkkisavulla ja kohdistaa tarvittavat korjaustoimet suoraan vuotokohtiin. Teemme tiiveysmittauksia rakennuksen koosta riippuen joko Minneapolis BlowerDoor -laitteistolla (pienet rakennukset) tai Minneapolis BlowerDoor Multifan -laitteistolla (suuret rakennukset). Toisinaan paikallistamiseen riittää ihan vain ns. näppituntuma.

Hallitsematon ilmavuoto rakenteiden läpi aiheuttaa vetoa, rakenteiden jäähtymistä (onko jollain tuttavallasi jäätynyt vesijohto rakenteissa?) ja sen seurauksena ilmaan voi päästä epäpuhtauksia (pöly, mikrobit ja kuidut). Rakennuksen tiiveydellä on siis merkittävä vaikutus energiankulutukseen (tuntuu lompakossa) ja sisäilman laatuun.

Tiiveysmittaus vaatii ammattitaitoa

Tiiveysmittauksesta ja lämpökuvauksesta on annettu ohjeet RT-kortistossa (RT 14-10850). Tiiveysmittaajalta tai lämpökuvaajalta on hyvä vaatia henkilösertifiointitodistus ko. työn suorittamiseen. Sertifiointi on VTT:n ylläpitämä, joten näin varmistetaan mittaajan ammattitaito. Inmecon Miijalta löytyy VTT:n henkilösertifiointi rakennusten tiiveysmittaajaksi.

Ota meihin yhteyttä joko tämän sivun yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai puhelimella, niin käymme läpi tarpeenne tiiveysmittauksen tai lämpökuvauksen suhteen ja teemme tarjouksen työn suorittamisesta. Voit myös suoraan tilata ko. työn.

Ota yhteyttä

Nimi*

Puhelin*

Sähköposti*

Osoite*